پرتاب مچ دست
پرتاب مچ دست به عنوان پرتاب به دروازه را در بازي خيلي به ندرت مشاهده مي كنيم اگرچه اين پرتاب براي بازيكنان دايره ( خط زن) در محوطه هاي مياني و بغل گوش مورد استفاده قرار مي گيرد . اما استفاده از اين نوع پرتاب به عنوان پاس ، خيلي زياد ديده مي شود . به علت عدم نياز به حركت دورخيزي زياد ، اگر اين نوع پرتاب را با پرش يا شيرجه توام كنيم مفيد و موثر خواهد شد . زيرا در اين صورت پرتاب براي مدافعان غافلگير كننده و براي دروازه بان غير قابل محاسبه مي شود.
در مرحله آمادگي مهم است كه توپ با دست ديگر كنترل شود . در اينجا بايد توپ را با انگشتان و بازو كشيده نگه داشت تا نشانه گيري بهتر ممكن شود و پرتاب قوي تر صورت گيرد. اگر دست بسته بماند فشار روي توپ كمتر است . اما اگر انگشتان دست بسيار زياد باز باشند عمل به خوبي انجام نمي شود زيرا در اين صورت مچ دست كاملا بسته مي شود. براي پرتاب مناسب ، مچ دست بايد تحريك مناسب داشته باشد . حركت دورخيز دادن ، كوتاه و تقريبا غير قابل تشخيص است ، اين بدان معني است كه حركت توپ به طرف بدن و چرخش مچ دست در خلاف جهت پرتاب است . از اين حركت مخالف ، شتاب توپ به وجود مي آيد . توپ با دستي كه در مسير تاب داده مــــي شـــود ، پرتاب مي شود . در هنگام پرتاب يك چرخش ناگهاني و سريع دســـت به طرف عقب و خارج به وجود مي آيد كه آن را مي توان به عنوان ضربه زدن بدون دور خيز دادن به شمار آورد . دست پرتاب كننده در مسيـــرپرتاب توپ دنبال مي شود ( شكل 63) .
تمرينات پرتاب مچ دست
تجربه نشان داده است كه دانش آموزان سنين پائين نيز قادرند به آساني پرتاب مچ دست را بياموزند : يك شرط اصلي براي اين منظور اينست كه كودك بتواند توپ را به راحتي در دست بگيرد . به اين خاطر براي تمرين نوآموزان بايد توپ هايي را كه از نظر بزرگي و وزن مناسب هستند در نظر گرفت مثل توپ تنيس يا توپ كوچك هندبال .
بازيكن دايره ( خط زن) با نگاه خود به طرف دروازه ايستاده ، توپي را كه به صورت پاس از محوطه گوشه اي به او داده مي شود گرفته ، به دروازه پرتاب مي كند . دروازه تقسيم بندي شده و قسمت هاي مختلف آن به عنوان اهداف مشخص شده اند كه توپ به آن ها پرتاب مي شود . بعد از آن كه هر بازيكني 10 بار توپ را پرتاب كرد يك دروازه بان به دروازه مي رود و آنگاه بازيكنان پشت سر هم توپ را پرتاب مي كنند ( شكل 64)
بازيكنان دايره ( خط زن) در كنار بازيكنان مدافع ايستاده و پاس داده شده را دريافت مي كند . او با گردش به سمت آزاد براي خود فضاي آزاد به وجود آورده و روي پاي تكيه گاه پرش كرده ، توپ را به دروازه پرتاب مي كند. متعاقبا بازيكن پاس دهنده بازيكن دايره ، بازيكن دايره مدافع و بازيكن مدافع پاس دهنده مي شوند ( شكل 65) .
بازيكن دايره (آموزش هندبال خط زن ) در جلوي بازيكن مدافع ايستاده و بعد از دريافت توپ اگر راست دست باشد به طرف راست گردش كرده ، اگر چپ دست باشد به طرف چپ و روي پاي به اصطلاح غلط پرش مي كند ( بازيكن راست دست روي پاي راست و بازيكن چپ دست روي پاي چپ ) ( شكل 66) .
چهارشنبه ۲۲ مهر ۹۴ ۱۰:۴۰
- ۲,۳۵۸ بازديد
- ۰ نظر