پرتاب شيرجه اي ، پرتاب مخصوص بازيكنان خط زن ( بازيكنان محوطه دايره ) است زيرا آن ها همواره به وسيله بازيكنان مدافع تحت فشار هستند و با اين نوع پرتاب بايد خود را از چنگ مدافعان رها سازند . در اين نوع پرتاب آمادگي پرتاب به وسيله قراردهي پاي جلو و عقب آوردن شانه دست پرتاب كننده صورت مي گيرد . همزمان با آمادگي پرتاب ، شيرجه زدن در مسير پرتاب مرحله اصلي پرتاب را به وجود آورده و باعث به وجود آمدن نيرو به وسيله كشيدن پاها و كاربرد تهيگاه (باسن) و كمر ونيز حركت ضربه اي مانند دستها مي شود.
حركت پرتاب با كشيدگي كامل بدن و انگشتان به پايان مي رسد . بازيكنان راست دست ابتدا با دست چپ با زمين تماس پيدا كرده و مرحله پاياني را هدايت مي كنند كه بايد فرودي نرم باشد . اين تنها وقتي ممكن مي شود كه فرود پشت سر هم روي دو دست به يك غلت خوردن روي سمت دست پرتاب تبديل شده و به اين ترتيب شدت افتادن را بگيرد . در اين نوع پرتاب همان طوري كه از نامش پيداست ، بازيكن ابتدا شيرجه رفته و سپس شوت مي نمايد ( شكل 44 ) .
در هنگام پرتاب هاي 7 متر ، پرتاب هاي شيرجه اي روبه رويي بيشتر به كار گرفته مي شوند . مرحله آمادگي پرتاب در اين نوع پرتاب مدتي زيادتر به طول مي انجامد و در موقعيت هاي بازي كمتر ديده مي شود ( شكل 45 ) .
براي رهايي از چنگ مدافعان ، براي شروع حالت قدمي مناسب تر است زيرا در اينجا بدون تدابير مخصوص مي توان شانه دست پرتاب كننده را براي مطمئن كردن توپ به عقب آورده و حالت پرتابي به خود گرفت اگر بازيكن مدافع در طرف دست پرتاب كننده قرار داشت ، شيرجه بايد مايل به طرف جلو و به صورت جدا شدن از مدافع صورت گيرد ( شكل 46 ) .
تمرينات پرتاب شيرجه اي
در حالت قدم گذاري شانه دست پرتاب كننده را كاملا به عقب آورده و به گوشه بالا دروازه پرتاب مي كنيم . بعد از آن كه همه بازيكنان پنج بار توپ را پرتاب كردند يك دروازه بان درون دروازه قرار گرفته و بازيكنان پشت سر هم توپ را پرتاب مي كنند (شكل 47 ) .
بعد از چند قدم دورخيز ، پرتاب شيرجه اي را مي توان به پرتاب پرشي شيرجه اي تبديل كرد . پرش را مي توان به پرتاب پرشي شيرجه اي تبديل كرد . پرش را مي توان با استفاده از يك تخته پرش و يك تشك نرم انجام داد تا تمرين با شدت بيشتري صورت گيرد(شكل 48) .
يك بازيكن در لبه تشك ايستاده و توپي را در اختيار دارد .بازيكن ديگري پس از راه رفتن يا دويدن توپ را از او گرفتهو به دروازه پرتاب مي كند
( شكل 49 )
يك بازيكن در لبه ي تشك ايستاده و توپي را در لحظه اي كه يار شروع به دويدن مي كند به بالا پرتاب ميكند به طوري كه يارش آن را بعد از پرش يا در حال پرش گرفته و به دروازه پرتاب كند ( شكل 50)
5- پرتاب شيرجه اي از پهلو در جهت دست پرتاب كننده ( آموزش هندبال شكل 51 ) .
6- پرتاب پرشي از پهلو در خلاف جهت دست پرتاب كننده – پرتاب خم شده ( شكل 52 ) .
منبع:sportforall.ir
- ۳,۸۰۴ بازديد
- ۰ نظر